Skip to content
  • 3 min read

Cum să fotografiezi un produs pentru Amazon?

Fotografie de Produs

PROIECT realizat de: StudioClaro

Dacă vrei să vinzi orice produs pe Amazon, este important să faci fotografii de produs de înaltă calitate care să te ajute să atragi atenția potențialilor clienți. 

Iată câteva sfaturi pentru a fotografia de produs pentru Amazon:

1. Folosește un aparat foto DSLR sau mirrorless

Folosește un aparat foto DSLR sau mirrorless
Un aparat foto DSLR sau mirrorless îți va oferi cea mai bună calitate a imaginii pentru fotografiile de produs. Aceste aparate foto au senzori mai mari decât camerele compacte sau telefoanele mobile, ceea ce le permite să capteze mai multe detalii în lumină scăzută.

2. Alege un obiectiv macro

Un obiectiv macro îți va permite să te apropii foarte mult de produs, ceea ce este esențial pentru a capta toate detaliile. Un obiectiv macro cu o distanță focală de 100 mm sau mai mare este o alegere bună pentru fotografiile de produs.
Dacă nu ai un obiectiv macro, poți folosi un obiectiv zoom cu o distanță focală de 50-200 mm. Cu toate acestea, va trebui să te îndepărtezi mai mult de podus pentru a obține o imagine la scară largă.

3. Luminează corect

Lumina este esențială pentru orice fotografie de produs. Dacă nu ai acces la lumină naturală, poți folosi o lumină de studio sau o lumină flash. Dacă folosești o lumină de studio, asigură-te că o așezi la un unghi de 45 de grade față de produs. Acest lucru va ajuta la crearea unor umbre moi și naturale.
Dacă folosești un bliț, asigură-te că îl așezi la un unghi de 45 de grade față de lumânare și că îl îndrepti spre un reflector. Acest lucru va ajuta la crearea unui efect de lumină din spate.

4. Poziționează produsul cu atenție

Poziționează produsul în centrul cadrului și asigură-te că este drept. Dacă suprafata este neregulata, poți folosi un trepied pentru a o obține o poziție dreapta

5. Fă fotografii din diferite unghiuri

Fă fotografii din diferite unghiuri pentru a capta toate detaliile produslui. Poți fotografia produsul din față, din lateral și de sus.

6. Editează fotografiile

După ce ai făcut fotografiile, le poți edita pentru a le îmbunătăți aspectul. Poți folosi un program de editare foto pentru a ajusta luminozitatea, contrastul și culorile.
Iată un exemplu de fotografie de produs pentru Amazon:

Fotografia la


NEXT LEVEL.

Discuție preliminară, stabilirea planului de ședință, adaptarea la condițiile din teren, predarea în termenul stabilit.

VEZI ȘI:

studio foto constanta

Studio Foto Constanta

Studio Foto Constanta O Experiență Unică de Fotografie Profesională cu Studio Claro Experimentează servicii de fotografie de calitate premium în Constanța cu Studio Claro, studioul

Read More »